Lahnajauheliha SÄRVIN on ruokapöydän uutuus, joka parantaa vesistöjä

Ruokalautanen, jolla perunaa, kasviksia ja Särvin-kalapullia.

Case - Julkaistu 10.8.2018

Kyllästyttääkö sinuakin syödä aina vain sitä samaa sika-nauta-jauhelihaa tai hunajamarinoituja broilerinsuikaleita? Särkifood Oy on lanseerannut vaihtoehdoksi kaksi täysin uudenlaista tuotetta; SÄRVIN Tex-mexin ja SÄRVIN Originalin. Niiden pääraaka-aine on kotimainen lahna.

Särkifood Oy:n rohkeana missiona on hyödyntää miljoona (1 000 000) kiloa kotimaisia särkikaloja vuosittain. Siinä missä monien kalalajien ylikalastus on ongelma, parantaa särkikalojen kalastaminen vesistöjemme tilaa poistamalla sieltä rehevöittäviä ravinteita. Lisäksi särkikalat ovat erittäin hyvä ja maukas proteiininlähde.

Näin ollen aluksi mahdottomalta kuulostava miljoonan kilon missio alkaakin näyttäytyä välttämättömyytenä. Vesistöjemme rehevöityminen on pysäytettävä. Samaan aikaan maailman proteiinintarve kasvaa jatkuvasti väestönkasvun ja elintason nousun myötä. Lihan kulutuksen vastaavaa kasvua planeettamme ei kestä. SÄRVIN Tex-mex ja SÄRVIN Original vastaavat näihin megatrendeihin.

Uudet SÄRVIN-lahnajauhelihat sopivat tuttuihin resepteihin

SÄRVIN Tex-mex on nimensä mukaisesti texmex-maustettu lahnajauheliha. Se sopii erinomaisesti texmex-ruokiin, kuten tortilloihin ja tacoihin. Sillä voi myös kätevästi korvata perinteisen jauhelihan perisuomalaisessa makaronilaatikossa.

SÄRVIN Original puolestaan on erittäin kevyesti maustettu lahnajauheliha. Se taipuu kotikeittiössä mihin tahansa makumaailmaan. Vain kokin mielikuvitus on rajana. SÄRVIN Original sopii esimerkiksi pastaan, pyöryköihin ja pihveihin. Mehevästä SÄRVINpihvistä voi helposti rakentaa maukkaan SÄRVINburgerin.

SÄRVIN-tuotteet sisältävät lahnafilettä (abramis brama, 85%), rypsiöljyä, erilaisia mausteita ja etikkaa. Tex-mex -versiossa on lisäksi mm. perunakuitua. Ne sopivatkin moneen ruokavalioon.

Täytetty tortllakäärö ja limesiivuja puulaudalla.
Texmex-ruokiin saa vaihtelua uusilla täytteillä.

Särkifoodilla on hyvät kasvun eväät

Särkifood Oy:n tarina alkoi vuonna 2016 Aalto-yliopiston yrittäjyysohjelmassa, AVP:ssä. Kurssilta saatujen oppien pohjalta yritys osallistui Sitran Ravinnekierto Challengeen toukokuussa 2016. Särkifood Oy voitti kilpailun ja sai 10 000 € alkupääomaa. Tämä Sitralta saatu rahoitus oli ratkaisevassa roolissa yrityksen tuotekehityksessä ja on yksi tärkeimmistä yksittäisistä tekijöistä elokuussa 2018 tapahtuneen tuotelanseerauksen takana.

Aluksi SÄRVIN-tuotteita myydään ainoastaan munaeggspress.fi-myyntikanavassa. Tulevaisuuden tavoitteena Särkifood Oy:llä on jatkaa uusien, innovatiivisten tuotteiden kehittämistä särkikaloista ja tuoda ne myös muihin myyntikanaviin mahdollisimman monen kuluttajan saataville. Särkifood Oy:n tuottama ympäristöhyöty on suoraan verrannollinen myytyjen tuotteiden määrään. Suuri ympäristöhyöty vaatii siis suuria myyntivolyymeja.

 

Artikkelin kirjoittaja Paavo Vallas on Särkifood Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Yhteydenotot ja lisätiedot: paavo.vallas@sarkifood.fi, +358 40 583 0011

www.sarkifood.fi

munaeggspress.fi

Facebook: www.fb.com/sarkifood

Julkaistu 10.8.2018.


Lue seuraava artikkeli: Kotkamills matkalla kohti muovitonta maailmaa – pakkaus ke... »