Majoituskonsepti ekologisuuteen ja elämyksiin panostavan luontomatkailun tarpeisiin

Vuolas -majoitus talvisessa revontulimaisemassa.

Case - Julkaistu 20.12.2018

Vuolas-majoituksessa toteutuvat mökkeilyn, hotelliyöpymisen ja luonnossa oleskelun parhaat puolet. Celt Oy:n ristiinlaminoidusta massiivipuulevystä valmistamilla majoitushuoneistoilla vastataan luontomatkailualan vaatimuksiin yhdistämällä teollinen puurakentaminen ja korkeatasoinen arkkitehtuuri.

Vuolas-majoituksissa yöpyvälle voidaan tarjota hotellihuonetason varustelut laadukkaine viimeistelyineen. Suurien ikkunapintojen ansiosta majoitushuoneissa voi kokea luontoelämyksiä sisään tulvivien maisemien ansiosta.

Vuolas-huoneistojen runkorakenteet ovat CLT:tä (Cross Laminated Timber) eli ristiinlaminoitua massiivipuulevyä. CLT toimii kantavana ja eristävänä rakenteena, höyrynsulkuna sekä näkyvänä pintana sisä- ja ulkopuolella. Maisemien ohella yöpyjä voi samalla nauttia puupintojen rauhoittavasta vaikutuksesta ja hyvästä akustiikasta. Energiatehokas CLT-rakenne on kosteusteknisesti hengittävä, mikä takaa hyvän sisäilman.

Joustavuutta majoituskapasiteettiin

Neljä Vuolas-huoneistoa ja laituri rannassa.

Vuolas-huoneistojen avulla on mahdollista kasvattaa majoituskapasiteettia asteittain. Huoneistot valmistetaan tehtaalla käyttövalmiiksi saakka, joten rakentaminen on kustannustehokasta ja nopeaa. Luonnon helmaan rakennettaessa on tärkeää, että perustamistapa on kevyt ja huoneistot siirrettäviä ja että niiden mitoitus on kuljetusystävällinen.

Valikoimassa vaihtoehtoja eri majoitustarpeisiin

Vuolas-huoneistoja tunturimaisemassa.
Vuolas-mallistossa on yhdeksän eri käyttötarkoituksiin ja olosuhteisiin sopivaa majoitushuoneistomallia.

Suurin osa malliston tuotteista soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja niiden varustelutaso on valittavissa tarpeiden mukaan. Varustelultaan Vuolas-huoneistot vastaavat hyvätasoisia hotellihuoneita, joihin on liitetty elementtejä lomamökeistä. ECO-malli on suunniteltu ympäristöön, jossa ei ole vesi-, ja viemäri-, tai sähköverkkoa saatavilla. Sen varusteluun kuuluu muun muassa kaasuliesi ja aurinkosähköjärjestelmä. Camp-mallin majoitusmoduulit soveltuvat puolestaan vain kesäkäyttöön esimerkiksi leirintäalueilla.

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Vuolas-mallistolle Avainlippu-merkin sekä Design from Finland -merkin osoituksena suomalaisesta työstä ja muotoilusta. Kaikki Vuolas-tuotteet valmistetaan sarjatuotantona Celt:n Valkeakosken tehtaalla.

 

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Markus Katainen, Myynti ja markkinointi, Celt Oy
sähköposti markus.katainen@celt.fi, puhelin 045 221 4599

Celt Oy valmistaa massiivipuurunkoisia tilaelementtejä ja suurelementtejä asuntorakentamiseen Valkeakoskella. Lisätiedot: www.celt.fi


Aihetunnisteet: case, CLT, matkailu, puurakentaminen

Lue seuraava artikkeli: Roberts Berrie tarjoaa päivän marjat tasalaatuisina ympär... »