Puhtaat ja vahvat Lapin yrtit maukkaassa ja modernissa muodossa

Arctic Warriors product, a mug and herbs.

Case - Julkaistu 16.11.2015

Rovaniemeläinen Arctic Warriors Oy on luonut ruusujuuresta ja väinönputkesta 100 % luonnollisen, kotimaisen tuotesarjan, joilla on vahva perinnetietoon pohjautuva tarina.

Arctic Warriors on keväällä 2014 perustettu Rovaniemeläinen yritys, joka valmistaa uudentyyppisiä luontaistuotteita Lapin perinteisistä kasveista. Yritys on nostanut alueen pitkät perinteet omaavat, mutta unohdetut kasvit arvoonsa tavalla, joka vetoaa nykyajan kuluttajaan. Yrityksen tuotteet ovat kotimainen vastine valtamerten takaa tuleville superfoodeille.

Lappi on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kasvuympäristö. Se on tutkitusti Euroopan puhtain alue ja maailman suurin yhtenäinen luomukeruualue. Ruusujuuri ja väinönputki ovat arktisen alueen alkuperäiskasveja, joiden vaikuttavat aineet kehittyvät Lapin keskiyön auringon ja arktisen kasvuympäristön ansiosta erityisen voimakkaiksi.

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) on Pohjolan oma ginseng. Se on ns. adaptogeeni, joka tasapainottaa kehoa ja auttaa sitä sopeutumaan niin fyysiseen kuin psyykkiseen stressiin. Käyttöhistoriaa ruusujuurella on yli tuhat vuotta. Tutkimustietoa siitä on aina 1960-luvulta alkaen.

Väinönputki (Angelica archangelica) on yksi Lapin ja Suomen voimakkaimmista kasveista. Saamelaisille väinönputki on ollut pyhä rohtokasvi. Väinönputki on hyvin vahvasti antibakteerinen ja onkin erinomainen hengitysteiden ja suoliston oireiden ennaltaehkäisijä ja vastustuskykyä lisäävä yrtti.

Kolme arktista soturia

Arctic Warriors tuote ja keltaisia kukkia.Yritys tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden hyödyntää kotimaisten puhtaiden kasvien hyviä ominaisuuksia helposti. Tuotekehityksessä on kiinnitetty huomiota muun muassa tuotteiden tarinallistamiseen. Yrityksen valikoimissa on kolme erilaista energiauutetta, jotka ovat nimetty kolmen arktisen soturin mukaan. Puolustaja antaa flunssalle köniin ja vahvistaa vastustuskykyä, Taistelija antaa stressille huutia ja tasapainottaa kehoa niin fyysisessä kuin henkisessä rasituksessa, Energia toimii luonnonmukaisena energiageelinä ja terveellisenä herkkuna.

Tuotteet on pakattu helppokäyttöisiin annospakkauksiin shoteiksi, jotka kulkevat kätevästi mukana niin töihin, lenkille kuin retkelle. Taistelija ja Puolustaja ovat saatavana myös riittoisissa lasipulloissa, jotka soveltuvat erityisesti kotikäyttöön.

Perinnetieto kohtaa tutkimustiedon

Tuotekehityksessä on hyödynnetty tuotepäällikkö Katja Misikankaan kansanparantajasuvun perinnetietoa ja Lapin kasvien tuntemusta sekä esimerkiksi Luonnonvarakeskuksen tuottamaa tutkittua tietoa kasvien puhtauteen ja vaikuttavien aineiden pitoisuuksiin liittyen.

Tuotteet valmistetaan Rovaniemen Narkauksen kylässä ja raaka-aineet tulevat lappilaisilta pienviljelijöiltä ja kerääjiltä. Arctic Warriorsin toiminta tarjoaa pienviljelijöille mahdollisuuden lisätoimeentuloon ja haluaa näin osallistua työhön elävän maaseudun ja puhtaiden luonnontuotteiden puolesta. Näiden erikoiskasvien kasvatus vaatii kärsivällisyyttä ja ammattitaitoa, sillä väinönputkesta saadaan satoa kahden vuoden ja ruusujuuresta viiden vuoden välein. Tuotteisiin käytetään kasvien vahvin osa eli juurakot, jotka ovat tippaleipämäisiä ja siksi varsin työläitä pestä. Oma viljelyverkosto takaa tuotteen laadun ja raaka-aineen riittävyyden kansainvälisiä markkinoita ajatellen.

Vuoden 2015 innovatiivisin maaseudun startup-yritys

Arctic Warriors palkittiin marraskuussa 2015 InnoElma-palkinnolla vuoden innovatiivisimpana maaseudun startup-yrityksenä. Palkinnon myöntämisen perusteluissa kansainvälistä markkinapotentiaali omaavan yrityksen kuvataan pohjaavan tuotteensa ajankohtaisiin suomalaisiin vahvuuksiin, kuten Lapin puhtaaseen luontoon ja pelillisiin hahmoihin sekä maailman megatrendeihin – superfoodeihin ja tarinallisuuteen. Yritys hyödyntää brändin rakentamisessa ja markkinoinnissa luovasti ja strategisesti digitalisaatiota ja sosiaalista mediaa.

Arctic Warriorsilla on yli 300 jälleenmyyjää ympäri Suomen. Lisäksi Hongkongista käsin toimiva kansainvälinen verkkokauppa Berrytime.com jakelee tuotteita ympäri maailman. Kiinnostusta tuotteisiin on tullut niin Euroopan maista kuin Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta, joissa luonnontuotteiden ja superfoodien markkinat ovat jatkuvassa kasvussa.

 

Lisätietoja:

Myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen
Puhelin 050 493 6573
Sähköposti tuija.kauppinen@arcticwarriors.fi

www.arcticwarriors.fi
www.facebook.com/arcticwarriorsproducts
www.twitter.com arcticwarriors
www.instagram.com/arcticwarriors

Julkaistu 16.11.2015


Aihetunnisteet: case, elintarvikkeet, hyvinvointi, kasvit

Lue seuraava artikkeli: Elintarviketeollisuuden biojätteet edistykselliseksi liiken... »