Puupohjainen kestävä vaihtoehto kertakäyttöaterimille

Puupohjaiset aterimet.

Case - Julkaistu 31.3.2020

Outokumpulainen Akvila Cutlery Oy ratkaisee maailman muoviongelmaa uusituvista raaka-aineista valmistettavilla kestävillä ja uudelleen käytettävillä aterimilla. Nature Line aterimet on valmistettu uudenlaisesta metsäteollisuuden sivutuotteista valmistettavasta biokomposiitista. Aterimet on suunniteltu ja valmistettu kestämään konepesua ja ovat siten käytettävissä useita kertoja.

Nature Line aterimet valmistetaan UPM:n kehittämästä Formi EcoAce -biokomposiitista, joka pohjautuu lähes 100% uusiutuviin raaka-aineisiin. EcoAce -biokomposiitti valmistuu metsäteollisuuden sivuvirroista, puukuiduista ja mäntyöljystä johdetusta polypropeenista.

Nature Line aterimien kehitystyössä panostettiin tuotteiden käyttökokemukseen, kestävyyteen sekä visuaaliseen ilmeeseen ja kierrätettävyyteen. Raaka-aineen ominaisuudet sekä tuotesuunnittelu mahdollistavat sen, että aterimet ovat kestävät konepesua ja yli sadan celsiusasteen lämpötilaa. Ne antavat myös ns. puhtaan suutuntuman ilman ylimääräisiä makuaistimuksia, joita esimerkiksi kokopuisella aterimella ilmenee.

Nature Line aterimien hiilijalanjälki on yli 90% pienempi kuin perinteisillä muovisilla kertakäyttöaterimilla. Aterimet voidaan kierrättää muovijätteiden joukossa tai hyödyntää lämmöntuotannossa.

Muovista uusiutuviin materiaaleihin

Akvila on vuosikymmenten ajan ollut perinteisten muovituotteiden valmistaja. Kestävien uudelleen käytettävien aterimien aktiivinen kehitys aloitettiin vuonna 2017 ja vuonna 2019 Akvila toi markkinoille ensimmäisen version biopohjaisista, uudelleen käytettävistä aterimista. Seuraava versio kestävistä aterimista tuotiin markkinoille vuoden 2020 alussa, jolloin raaka-aineen puupohjaisuus oli onnistuttu nostamaan lähes sataan prosenttiin.

EU:n direktiivi edistää markkinoiden muutosta

EU-direktiivi tulee kieltämään useat kertakäyttöiset ruokailuvälineet vuonna 2021. Akvila Cutlery Oy tarjoaa uudelleen käytettävillä puukuitupohjaisilla aterimilla ainutlaatuisen ratkaisun suurille olemassa oleville ja nopeissa muutoksissa eläville markkinoille. Euroopan kertakäyttöisten aterimien markkinat arvioidaan olevan yli 700 miljoonaa euroa ja maailmanlaajuisesti markkinoiden koko on useita miljardeja euroja. Yrityksen tuotteita myydään jo tällä hetkellä laajasti eri Euroopan vähittäiskauppaketjuissa ja jakelu- ja jälleenmyyjäkumppaneiden kautta tuotteet saavuttavat markkinat myös maailmanlaajuisesti.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Petteri Vilkman, myyntijohtaja, Akvila Oy
Puhelin +358 400 908 586, sähköposti petteri.vilkman@akvila.com
www.akvila.com

 

Akvila Cutlery Oy on 2020 liiketoimintakaupalla perustettu suomalainen yritys, jonka juuret ja liiketoimintahistoria ulottuvat aina vuoteen 1920. Yhtiö valmistaa uudelleen käytettäviä aterimia uusiutuvista raaka-aineista tehtaallaan Outokummussa.

Read this article in English. / Läs den här artikeln på svenska.


Agenda 2030

Akvilan Cutleryn tuotekehitystyö tukee YK:n kestävän kehityksen tavoitetta 12 Kohti vastuullista kulutusta.


Lue lisää artikkeleita samasta kestävän kehityksen tavoitteesta:

12. Vastuullista kuluttamista

Aihetunnisteet: biomateriaalit, case, kiertotalous

Lue seuraava artikkeli: Hävikkimestari auttaa puolittamaan ammattikeittiön ruokah... »