12. Vastuullista kuluttamista -aiheiset artikkelit

Tavoite 12. Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys

Katso alatavoitteet sivulta kestavakehitys.fi

Katso kaikki kestävän kehityksen tavoitteet →

Ekomittari kertoo kasvualustan ekologisuudesta

Luonnon palvelutCase

Suurin osa suomalaisista arvostaa puutarhatuotteiden ympäristöystävällisyyttä. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat myös Biolanin tuotekehitystä…

Puupohjainen kestävä vaihtoehto kertakäyttöaterimille

Puu ja metsäCase

Outokumpulainen Akvila Cutlery Oy ratkaisee maailman muoviongelmaa uusituvista raaka-aineista valmistettavilla kestävillä ja uudelleen käytettävillä aterimilla.…

MMM:n biotaloushankkeet ratkovat ilmastonmuutoksen, väestörakenteen ja kaupungistumisen haasteita

Puu ja metsäUutinen

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamat biotaloushankkeet tuottavat ratkaisumalleja, jotka avaavat uusia näkökulmia hallinnonalan oleellisiin kysymyksiin. Näitä…

Hävikkimestari auttaa puolittamaan ammattikeittiön ruokahävikin

RuokaCase

Ruokahävikin ennaltaehkäisy on konkreettinen vastuullisuusteko ravintoloissa ja muissa ammattikeittiöissä. Lassila & Tikanoja *) kehittää digitaalisia…

Biojätteen uusi elämä – olkipohjaista kangasta resurssiviisaasti

KemiaCase

Maailmanlaajuisesti kasvava huoli ilmastonmuutoksesta ja resurssien riittävyydestä on kääntänyt katseet vastuullisempaan tuotteiden valmistukseen ja kuluttamiseen.…

GrainSense, laite ja pilvipalvelu viljan laadun analysoimiseen nopeasti ja langattomasti

RuokaCase

GrainSense-analysaattorilla mittaat viljasta ja muista viljelykasveista kosteuden, proteiinin, öljyn ja hiilihydraatit jopa pellolla ennen sadonkorjuuta. …

Herkullinen Ruoka 4.0 muuttaa maataloutta ja tapaamme viljellä

RuokaBlogi

Vuonna 2050 ruokaa tarvitaan 60 % enemmän kuin nyt. Mitä tulevaisuudessa syödään? Miten ruokimme nälkäiset…

Pohjanmaalla valmistuu koirille kuivaruokaa, jolla on pieni hiilitassunjälki

RuokaCase

Ainoa suomalaista koiran kuivaruokaa valmistava yritys Dagsmark Petfood on laskenut tuotteidensa hiilitassunjäljen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten…

Miksi asiat eivät tapahdu tai yllättävät tapahtuessaan – kokemuksia muutoksen systeemisyyden ymmärtämisestä ruokajärjestelmässä

Suomi kehittääBlogi

Olli Hietanen on ansiokkaasti kirjoituksessaan verestänyt biotulevaisuuteen suuntautuneiden tutkimusmatkojensa muistoja. Olen saanut ilokseni olla mukana…

Woodly Oy valmistaa hiilineutraalia ja läpinäkyvää pakkausmateriaalia puusta

Puu ja metsäCase

Suomalainen Woodly kehittää uudenlaista, hiilineutraalia muovia. Woodly-nimisen pakkausmateriaalin pääraaka-aine, havuselluloosa, tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä. Woodlyn…

Tulevaisuudentutkijan biotarina

Puu ja metsäBlogi

Bioalalla on vaikutusta lähes kaikkiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Bioalan tulevaisuudentutkimuksen avulla on puolestaan mahdollista ennakoida…

Biotalous Euroopan maaseutukehityksen moottorina

Puu ja metsäBlogi

Biotalous voi merkitä hyvin eri asioita Suomen, Romanian tai Espanjan maaseudulla. Kaikkialla se kuitenkin tarjoaa…

BLOOM-projektista potkua biotalousviestintään Euroopassa

Kalat ja vedetBlogi

Biotalous, ja tarkemmin ottaen kiertobiotalous, on nyt polttava aihe Euroopassa. Tämä kävi ilmi myös Helsingissä…

CH-Bioforce mullistaa biopohjaisten materiaalien tuotannon

Puu ja metsäCase

CH-Bioforce on kehittänyt täysin uudenlaisen tavan käsitellä biomassaa. Menetelmän avulla biomassasta voidaan erotella sen kaikki kolme ainesosaa –…

Puustelli on keittiökalusteiden hiilijalanjäljillä

Puu ja metsäCase

Puustelli on kärkijoukossa kehittämässä ympäristöä säästävää kalusteteollisuutta. Tavoitteena on koko tuotteen elinkaaren kattava ympäristövastuu, joka…

Horisontissa ravinteet kierrättävä ruokasektori?

Suomi kehittääBlogi

Kiertotaloutta kohti navigoidessa ruoka-aluksessamme tulee olla yhteisestä päämäärästä selvästi tietoisia toimijoita. Samaan laivaan tarvitaan niin…