Puurakenteet

Metsä Group's interior design timber structures.

Case - Julkaistu 19.6.2014

Puurakentaminen hidastaa ilmastonmuutosta, sillä kasvaessaan puut sitovat ilmakehästä hiilidioksidia. Tämä varastoituu hiilenä puun runkoon ja siten rakennusten puuosiin. Puurakentamisen positiivinen vaikutus ilmastoon on sitä suurempi, mitä pidempi on puurakennuksen ikä. Asuinrakentamisen lisäksi puutuotteet ovat erinomaisia myös liike-, teollisuus- ja julkisrakentamisessa.

Tiesitkö, että yhden puurakenteisen omakotitalon varastoima hiili kuittaa päästöt, jotka yksi suomalainen aiheuttaa lentämällä New Yorkiin 15 kertaa edestakaisin.

100 000 ihmistä maailmassa tarvitsee joka päivä uuden kodin. Vuoteen 2020 mennessä koteja on rakennettava kolmelle miljardille ihmiselle. Rakentamiseen kuluu nykyisin puolet maailman luonnonvaroista, ja siitä syntyy myös 40 prosenttia kaikista jätteistä. Puurakentaminen on hyvä ratkaisu rakentamisen energia-, ilmasto- ja ympäristöhaasteisiin, sillä puukerrostalon tuottamisen hiilijalanjälki on 45 prosenttia pienempi kuin esimerkiksi vastaavanlaisessa betonikerrostalossa. Puurakentamisessa käytetyt puuosat ovat kierrätettäviä joko materiaalin uusiokäytössä tai energiantuotannossa.

Suomen metsissä kasvaa kasvukaudella eli keväällä ja kesällä reilussa minuutissa tarvittava puuaines keskikokoisen puisen kerrostalon rakentamiseen. Vuosittain Suomessa rakennetaan noin 30 000 uutta asuntoa. Niihin tarvittava puumäärä kasvaa metsissämme yhden koulupäivän aikana.

Metsä Woodin puutuotteet valmistetaan resurssitehokkaasti, raaka-aineita ja energiaa säästäen, parasta käytettävissä olevaa teknologiaa hyödyntäen. Valmistuksessa syntyvät sivutuotteet hyödynnetään Metsä Groupin tuotantolaitoksilla – kuten sellunvalmistuksessa ja bioenergiantuotannossa.
Katso video maailman moderneimmasta sahasta. Metsä Woodin Vilppulan uusi sahalinja on joustava ja tehokas. Myös sahan ympäristötehokkuus ja edellytykset työturvallisuudelle parantuivat.

Teksti ja kuvat ovat metsäalan esittelysalkun infokorteista ja ne on toteutettu yhteistyössä koko metsäalan yhteisen Metsä puhuu -tulevaisuushankkeen ja metsäalan yritysten kanssa. Salkku erilaisine näytteineen on nuorison itse ideoima tapa esitellä monipuolista toimialaa. Salkkua on jaettu yläkouluihin metsäalan kouluvierailuilla. Lisätietoja salkusta ja kouluvierailuista: vilma.issakainen(@)smy.fi ja paavo.lyytikainen(@)forestindustries.fi.


Lue seuraava artikkeli: Tarramateriaalit »