Rakennusvarman Varma Luonnonpuu on luonnollinen ratkaisu sisäilmaongelmiin

Massiivipuuelementtiä nostetaan ilmaan.

Case - Julkaistu 21.8.2018

Varma Luonnonpuu on Rakennusvarman brändi käsittelemättömästä puusta naulaamalla koottavalle MHM-massiivipuuelementille (Massiv-Holz-Mauer®). Rakennusvarma Oy:llä on lisenssi MHM-massiivipuuelementin käyttämiseen ja tuottamiseen. Varma Luonnonpuu on luonnollisesti eristävä ja hengittävä tuote. Se on kemikaaliton, muoviton ja liimaton, mikä takaa terveellisen sisäilman. Helposti muokattava Varma Luonnonpuu mahdollistaa monipuolisen rakentamisen erilaisissa kohteissa.

Ekologisuus kulkee läpi Varma Luonnonpuun kaikissa elinkaaren vaiheissa aina metsänhoidosta tuotantoon ja Varma Luonnonpuutalojen varusteluun. Varma Luonnonpuutalojen asukkaat voivat halutessaan nauttia esimerkiksi taloyhtiön puutarhasta ja kasvihuoneesta, jossa voidaan kasvattaa omaa lähiruokaa. Saatavana ovat myös latauspisteet hybridi- ja sähköautojen lataamiseen. Lisäksi massiivipuuelementtien valmistusprosessissa on otettu huomioon päästöjen minimointi sekä viimeisimmät ympäristönormit.

Hengittävyyttä ja äänieristystä

Massiivipuuelementin lautojen välissä on ilmataskuja. Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementti on luonnollisesti eristävä ja hengittävä tuote. Lautojen välissä olevat ilmataskut toimivat sekä eristeenä että takaavat moduulin hengittävyyden. Urituksella saadaan aikaan myös noin 20 prosentin etu lämmöneristyksessä. Rakennuksissa terveyttä edistävä huoneilma syntyy juuri materiaalin luonnollisen rakenteen ansiosta.

Varma Luonnonpuun rakenne takaa myös huoneilmankosteuden tasaamisen. Samoin alhainen lämmönjohtavuus vaikuttaa positiivisesti sisälämpötilaan ulkolämpötilan vaihteluista huolimatta.

Varma Luonnonpuu on erittäin helposti muokattava rakennusmateriaali. Elementtejä voidaan käyttää kaikissa pystysuuntaisissa rakenteissa. Rakennuksien ala-, väli- ja yläpohjissa käytetään esimerkiksi PHE-profiilipuuelementtejä tai palkkirakenteisia elementtejä. Seinät voidaan pinnoittaa lähes millä tahansa materiaalilla. Lisäksi haluttaessa myös runkorakenne voidaan eristää ulkopuolelta.

Varma Luonnonpuun etuihin lukeutuu myös hyvä ääneneristävyys, joka saavutetaan seinän suurella massalla ja kerrosrakenteella.

Oma tuotantolaitos Loviisassa

Uusi, keväällä avattu Loviisan tuotantolaitos tuottaa alkuun noin 10.000 m2 Varma Luonnonpuu -massiivipuuelementtejä vuodessa. Kapasiteetti riittää tällä hetkellä Rakennusvarman koko vuoden Varma Luonnonpuusta rakennettavien rakennuskohteiden tarpeiden kattamiseen.

Varma Luonnonpuu -elementit ja moduulit rakennetaan Loviisassa lähes täysin valmiiksi, mikä mahdollistaa nopean kokoonpanon rakennuskohteessa, sekä vähentää altistumista kosteudelle. Rakennusvarman Varma Luonnonpuu -kohteiden työmaat ovatkin muuttuneet rakennustyömaista kokoonpanotyömaiksi.

Massiivipuuelementti taivasta vasten.Loviisa valittiin tuotantolaitoksen sijoituspaikaksi hyvien logististen yhteyksien vuoksi. Lähellä olevan Kotkan sataman lisäksi logistiikassa voidaan hyödyntää itään kulkevaa junarataa.

Loviisan tuotantolaitoksen avaaminen on osoitus siitä, että Rakennusvarma uskoo ekologisen puurakentamisen ja sen mahdollisuuksien olevan kasvussa. Puurakentamisella voidaan ratkaista Suomenkin rakennuskantaa vaivaavia sisäilmaongelmia. Puurakentamisella onkin valtava kasvupotentiaali jo ainoastaan Suomessa.

Rakennusvarma hakee kasvua myös ulkomailta. Varma Luonnonpuusta on tulossa vientituote muun muassa Aasian markkinoille. Rakennusvarma on sopinut Kiinaan rakennettavista ensimmäisistä Varma Luonnonpuu -kohteista Rizhaon kaupungin kanssa.

 

Artikkelin kirjoittaja Lotta Lehtonen toimii Rakennusvarman lehdistövastaavana

Yhteydenotot: puhelin 050 371 4567 tai sähköposti lotta.lehtonen(a)rakennusvarma.fi

***

Voimakkaasti kasvava Rakennusvarma Oy on rakennusalan monipuolinen edelläkävijä. Rakennusvarma tuottaa laatukoteja ja kehittää rakentamiseen uusia ekologisia ratkaisuja, erityisesti puun käytön osalta rakennusmateriaalina. Rakennusvarma hallitsee koko kiinteistöketjun kaavoitusasioista suunnitteluun, rakentamiseen ja asunnonostajien palveluun.

Luonnon omalla ilmastointiautomatiikalla varustettu Varma Luonnonpuu on ratkaisu Suomenkin rakennuskantaa vaivaaviin sisäilmaongelmiin. Rakennusvarma on sitoutunut takaamaan varmasti puhtaan ja terveelliseen sisäilman Varma Luonnonpuusta rakennettavissa kodeissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

Rakennusvarma-konsernin liikevaihto tilikautena 2017 oli 5,39 miljoonaa euroa. Vuoden 2017 lopussa konsernilla oli yhteensä 37 työntekijää.

www.rakennusvarma.fi


Aihetunnisteet: case, puu, puurakentaminen

Lue seuraava artikkeli: Lahnajauheliha SÄRVIN on ruokapöydän uutuus, joka paranta... »