Suomen metsistä käsin kerätty kuusenpihka apuna moniin ihon ongelmiin

Resin drop on a spruce trunk.

Case - Julkaistu 11.4.2017

Metsien nestemäinen kulta kimaltelee biotalouden sivuvirroista. Suomessa valmistetut, vuoden 2016 lopulla markkinoille tulleet Pihqa -kuusenpihkavoiteet sopivat ihmisille ja eläimille. Voiteen valmistusprosessi on monivaiheinen ja se perustuu yli 100 vuotta vanhaan reseptiin. Lopputuloksena on lukemattomiin ihon vaurioihin ja ongelmiin vaikuttava geelimäinen voiteiden tuoteperhe ja brändi, jolla tavoitetaan uudet käyttäjäkunnat myös maailmalla. 

Ihmisen yhteistyö luonnon ja metsän kanssa on mahdollistanut ei vain elämän jatkumisen, vaan myös sen rikastuttamisen niin henkisesti, fyysisesti kuin taloudellisesti. On esimerkiksi tutkittu, että vain 15 minuuttia metsässä kävelyä, laskee ihmisen verenpainetta ja stressitasoa. Lasten allergioihin on saatu todisteita metsän parantavasta voimasta ja Japanilaiset ovat jopa tuotteistaneet ns. terveysmetsiä. Metsän antimia on opittu hyödyntämään jo aikojen alussa. Kuusenpihka on yksi niistä lukemattomista luonnontuotteista, joita metsästä on osattu hyödyntää jo kauan aikaa. Jo vuoden 1578 suomalaisessa Benedictus Olain lääkärikirjassa on maininta pihkasta. Moni muistaa isovanhempien puhuneen pihkapurukumista ja pihkasta, jota kerättiin puusta laastariksi.

Pihkaa kämmenellä.Itse kuusenpihka on uusiutuva luonnonvara ja se on ominaisuuksiltaan yllättänyt tutkijansa, jotka ovat vahvistaneet jo useita satoja vuosia kansanperinteenä olevan pihkan monet parantavat ominaisuudet. Havupuiden pihkoja on viime vuosina tutkittu laajemmin ja tutkimuksiin on jaettu rahaa suuria määriä. Vuoden 2016 kansainvälisessä StartUp-yritysten Slush -tapahtumassa 100 000 euron palkinto meni havupuiden lääketutkimukseen.

Kuusenpihkassa on satoja ainesosia, kuten erilaisia antioksidantteja ja flavonoideja. Pihka on eteeristen öljyjen ja luonnonhartsien seos. Se on myös antiseptistä, tulehduksia vähentävä sekä ihon uusiutumista nopeuttava uusiutuva luonnontuote. Kuusenpihkaa käytetään laajasti erilaisiin ihon vaurioihin kuten halkeileviin sormenpäihin ja kantapäihin, kuiviin kynsinauhoihin, huuliin, ihon naarmuihin ja erilaisiin ihottumiin, sieniin, kuten hiivasieni ja silsasieni, hyönteisten pistoksiin, palovammoihin, auringonpolttamiin, luomiin, huuliherpekseen, finneihin, känsiin ja syyliin, kuivaan ihoon ja päänahkaan sekä atooppisen ihon ja psoriaasin oireiden lieventämiseen.

Karelia Arctic:in tavoitteena on hyvinvoiva iho

Karelia Arctic Oy on tuonut markkinoille ihollakin aidosti metsälle tuoksuvan Pihqa -voiteen vuoden 2016 lopulla. Lähtökohtana on ollut perimätietoon, tuoteturvallisuuteen, säilyvyyteen ja tasalaatuisuuteen pohjautuva helposti levittyvä voide. Pihqa valmistetaan Suomessa, tarkemmin Tuusulassa, metsästä käsin kerätystä kuusenpihkasta yli 100 vuotta vanhaa reseptiä käyttäen. Sen tuotantoprosessissa ei käytetä lainkaan liuottimia tai alkoholia. Kuusenpihkan lisäksi voiteessa käytetään farmakologista valkovaseliinia, joka on pohjana vähiten allergisoiva ja geelimäiseen lopputuotteeseen soveltuvin. Tuotantoprosessin alkupäässä, eli pihkaa kerätessä, puita ei vaurioiteta eikä metsässä liikuta suurella keräyskalustolla. Tämä antaa myös itse keräilijöille mahdollisuuden nauttia ja virkistyä metsissä ansaitessaan samalla tienestejä. Kerätystä pihkasta myös metsänomistajat saavat niin ikään tuottoja.

Metsän hyödyntäminen ja erityisesti suomalaisuuden sekä luontomme puhtauden markkinointi kansainvälisesti, vie Suomea maailman kartalle näillä globaalistikin tunnustetuilla arvoilla. Karelia Arctic Oy:n yrityksen arvot ja yritysstrategia pohjautuvat Suomen luontoon ja sen hyödyntämiseen ihmisten ja eläinten hyväksi, luontoa kuitenkaan vahingoittamatta.

Pihqa-voide kuusenoksien päällä.Pihqa on suomalainen trendikäs Avainlipputuote

Pihqalla on suomalaisen Avainlipputuotteen status kotimaisuuden todisteeksi. Pihqasta on kolmea eri vahvuutta käyttäjäryhmän mukaan. Ihmisille tarkoitettu Pihqa sisältää 10% kuusenpihkaa. Pienille ja keskisuurille kotieläimille tarkoitettu Pihqa Pet sisältää kuusenpihkaa 15% ja suurimman kuusenpihkapitoisuuden omaava, hevosille ja muille suurille eläimille soveltuva Pihqa Horse 20%. Pihqa Horse on saatavilla myös suuremmassa 440ml purkissa, josta sitä on helppo käyttää tuotantoeläimille. Pihqa -kuusenpihkavoide on valmistettu käytettäväksi monipuolisesti jokapäiväisiin tarpeisiin.

Kun nykyiset lääkkeet ei enää riitä – otetaan vanhan keinot käyttöön

Maailmassa pyritään jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja nykyajan ongelmiin, kun edelliset joko käytetään loppuun tai evoluution takia muuttuvat hyödyttömiksi, kuten antibiooteille pelätään käyvän. Mikä onkaan hienompaa kuin löytää ratkaisu suomalaisesta luonnosta metsän tuoksuisesta kuusenpihkasta ja verkkokaupasta helposti tilattavasta Pihqasta.

 

Lisätietoja:
www.pihqa.com
Pihqa Instagramissa ja Facebookissa.

Artikkelin kirjoittaja David Solomon Karelia Arcticin toimitusjohtaja
Yhteydenotot: info@pihqa.com tai dave@pihqa.com

 

Artikkeli julkaistu 11.4.2017.

In English


Aihetunnisteet: case, kosmetiikka, pihka, puu, terveys

Lue seuraava artikkeli: Kala-Lapin savukalajalosteet maistuvat kuluttajille Suomessa... »