Suomessa kana kasvatetaan ilman antibiootteja

Chicks.

Case - Julkaistu 4.10.2017

Suomessa tiedetään, että antibiootit eivät kuulu ruokaan. Antibioottivapaa kotimainen liha on tutkitusti puhdasta ja turvallinen valinta ruokapöytään. Yhdellekään suomalaiselle tuotantopolven broilerille ei ole annettu antibiootteja sitten vuoden 2009.

Antibioottien laaja-alainen ja osin ennaltaehkäisevä käyttö tuotantoeläinten kasvatuksessa on arkipäivää useimmissa EU-maissa. Lääkkeillä paikataan puutteellisia kasvatusolosuhteita ja ylisuurta eläintiheyttä. Esimerkiksi kana voi saada ensimmäisen antibioottikuurinsa jo munan sisälle hautomisvaiheessa.

Antibioottien tarpeeton käyttö niin ihmisten kuin eläintenkin hoidossa on haitallista ja jopa vaarallista. Bakteerit oppivat vastustamaan antibiootteja, jolloin lääkkeen teho heikkenee. Antibiooteille vastustuskykyisten superbakteerien leviäminen on maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi suurimmista globaaleista terveysuhkista.

Atrian sisäfilee pakkauksessa.Hyvissä olosuhteissa kasvavat linnut eivät lääkkeitä kaipaa

Suomi on edelläkävijä antibioottivapaan lihan tuottamisessa. Atria-tiloilla kasvaneita kanoja ei ole koskaan lääkitty antibiooteilla. Tämän mahdollistaa panostuksemme ennaltaehkäisevään eläintenhoitoon. Hyvien kasvuolosuhteiden ansiosta linnut voivat hyvin ja pysyvät terveinä eivätkä tarvitse antibiootteja.

Etenkin ravinto vaikuttaa ratkaisevasti lintujen terveyteen. Atrian Perhetiloilla kanat syövät vain suomalaista rehua, jossa on runsaasti kotimaista kauraa. Tiloilla annetaan linnuille myös kokonaisia jyviä, jotka on usein viljelty tilan omilla pelloilla.

Suomalainen liha on vastuullinen valinta 

Laadukasta lihaa ei saada sattumalta, vaan pitkäjänteisen työn tuloksena. Yhteiset pelisäännöt Atrian ja suomalaisten tilallisten kesken takaavat kuluttajan lautaselle päätyvän lihan turvallisuuden. Yhteispelin tavoitteena on hyvä huolenpito eläimistä ja ensiluokkaisen puhdas liha. Atrian Perhetilan -merkki takaa puhtaan lihan ja kana on aina jäljitettävissä kasvatustilalle saakka.

Lisätietoja antibioottivapaasta tuotannosta Atrian sivuilta.

Artikkelin on kirjoittanut Atrian viestintäpäällikkö Hanne Kortesoja

Yhteydenotot: 
sähköposti hanne.kortesoja@atria.com, puhelin +358 400 638839

Artikkeli on julkaistu 4.10.2017.

In English / På svenska


Lue seuraava artikkeli: Seuraavan sukupolven innovaatioita asumiseen ja puurakentami... »