Termex-Eriste Oy vähentää kasvihuonepäästöjä talo kerrallaan

Työntekijä puhaltaa laitteella Termex-selluvilla lämmöneristettä.

Case - Julkaistu 2.12.2015

Suomessa astui 1.6.2015 voimaan ilmastolaki. Lain tarkoituksena on vähentää Suomen kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoteen 2050 mennessä vuoden 1990 tasoon verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaa suurta haastetta niin elinkeinoelämälle kuin yksityiselle kuluttajallekin. Pelkästään asuminen tuottaa 40 % kansallisista hiilidioksidipäästöistämme, josta lämmityksen osuus on peräti 75 %. Talojen energiatehokkuudella on siis tärkeä rooli kampailussamme ilmastonmuutosta vastaan. Tehokas lämmöneristys on energiatehokkuutemme avaintekijä. 

Termex-Selluvilla on kierrätyspaperista kuiduttamalla valmistettu puhallettava lämmöneriste. Raaka-aine saadaan kotimaisena kotikeräyspaperina ja painotalohylkynä. Vuositasolla lajiteltua sanomalehtipaperia käytetään noin 7000 tonnia Termex-Selluvillan tuotantoon. Kuidutuksen yhteydessä selluvillaan lisätään palonestoaineita, jotka toimivat suojana myös mikrobikasvustoa vastaan. Termex-Selluvilla on Avainlipputuote, jolla on M1-sisäilmapäästöluokitus.

Termex-Selluvilla valmistetaan ympäristöystävällisesti tuulivoimalla ja siihen sitoutuneen energian määrä on teolliseksi prosessiksi erittäin vähäistä*. Orgaaninen, puupohjainen lämmöneriste toimii myös hiilivarastona** vähentäen myös tältä osin ilmaston lämpenemistä. Todisteena Termex-Selluvillan ympäristötehokuudesta on VTT:n laatima ympäristöseloste.

Sanomalehtipaperin toinen elämä energiatehokkuuden vartijana 

Termex-Lisäeristyspalvelu on keskittynyt omakotitalojen yläpohjien lisälämmöneristyksiin. Lisälämmöneristyksellä voidaan parantaa talon energiatehokkuutta jopa 20%. Samalla keskiverto omakotitalon hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 1000 kg vuodessa, joka vastaa noin 8000 km autoilua. Tutkimusten mukaan Suomessa on yli puolimiljoonaa helposti puhalluslämmöneristeillä lisäeristettävissä olevaa omakotitaloa. Kysymyksessä on siis merkittävä CO2-leikkauspotentiaali ilmastopoliittisessa tavoitteessamme.

Vuonna 1988 perustetulla Termex-Eriste Oy:llä on tuotantolaitokset Saarijärvellä ja Tuusulassa. Termex-verkostoon kuuluu yli 100 lisäeristysasiantuntijaa ja valtuutettua asennusurakoitsijaa.  Tuotanto on yli 7000 tonnia selluvillaa, joka vastaa noin 4000 omakotitalon yläpohjaeristystä vuodessa. Vientiä yhtiö harjoittaa Ruotsiin, Norjaan ja Baltiaan. Liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on 7 milj. €.

*(0,200 kg/kg CO2ekv)
**(1,23 kg/kg CO2ekv)

Kirjoittaja ja lisätiedot:

Pasi Typpö, kehitys- ja markkinointijohtaja, Termex-Eriste Oy
pasi.typpo@termex.fi, p. 0400 860 884

www.termex.fi

 

Julkaistu 2.12.2015


Aihetunnisteet: case, kiertotalous, selluloosa

Lue seuraava artikkeli: Sellu muuttuu langaksi kansainvälisen tekstiiliteollisuuden... »