Tervetuloa tutustumaan biotalouteen – Biotalous.fi on avoin viestintäkanava

Blogi - Julkaistu 8.10.2014

Ollas110.10.2014

Biotalous.fi:n päätoimittajana olen päässyt seuraamaan läheltä Suomen ensimmäisen biotalousstrategian valmistumista. Kun työ tilattiin 2012 syksyllä, biotalous oli vain harvojen visionäärien käyttämä käsite. Nyt se on konkretisoitunut halutuksi tavoitteeksi, jonka toteutumista ei malttaisi odottaa.

Biotalous ei kuitenkaan ole mikään myyttinen sampo, joka voidaan takoa todeksi yksin ministeriöiden työpajoissa. Siihen tarvitaan myös sinun panostasi. Olet kenties yrittäjä, tutkija, kouluttaja, kunnanvaltuutettu, palvelumuotoilija, journalisti, tehtaanjohtaja, kemisti, investointipankkiiri, cleantech-insinööri tai maanviljelijä? Sinä voit omalla työlläsi edistää biotaloutta. Jos en vielä onnistunut mainitsemaan ammattiasi, niin ainakin olet kuluttaja, joka voi tehdä viisaita valintoja.

Osallistu sisällöntuotantoon – konkretisoidaan biotalous yhdessä

Biotalous.fi on kolmen ministeriön ylläpitämä, suomalaisen biotalouden viestintäportaali, jonka sisältöä olet tervetullut kartuttamaan. Sivuston tavoitteena on konkretisoida esimerkein, mitä biotalous Suomessa tarkoittaa. Meillä on jo paljon ratkaisuja valmiina, joidenkin tuotantoon investoidaan parhaillaan ja osa odottaa tarkempaa tutkimista ja tuotekehitystä. Kerro meille omasta casestasi. Pesämunaksi olemme saaneet muun muassa metsäbiotalouden esittelykortteja, joiden avulla Suomen 9-luokkalaisille on esitelty alaa tänä syksynä. Sivustolle toivotaan myös blogikirjoituksia, joissa otetaan kantaa biotalouden kehittämiseen tai kerrotaan tarinoita biotaloudessa toimimisesta.

Nopein tapa osallistua Biotalous.fi-sivuston tietovirtaan on käyttää Twitterissä hashtagia #biotalous. Englanninkieliselle puolelle kaipaamme biotalousuutisia Suomesta tunnisteella #BioFiNews tai voit myös välittää vinkin käyttäjälle @BioeconomyFI.

Sisältö on jaettu tuttuihin aihe-alueisiin

Voit lähteä tutustumaan biotalouteen aihe-alueittain, esimerkiksi kemian tai energian näkökulmasta. Koska biotalous on luonteeltaan enemmän toimialarajoja purkavaa kuin niitä rakentavaa, löydät saman artikkelin usein montaa kautta. Esimerkiksi artikkeli biopolttoaineesta voi löytyä kemiasta, energiasta ja metsästä. Jos olet toimittaja tai etsit yhteistyökumppania, löydät helposti lisätietojen antajan yhteystiedot kunkin artikkelin lopusta.

Suomi kehittää -osiosta löydät biotaloutta yleisesti käsitteleviä artikkeleita ja muun muassa aineistopankin, jossa on ohjeet artikkelien kirjoittamiseen. Englanninkielisen Bioeconomy.fi:n toivomme houkuttelevan niitä kansainvälisiä päättäjiä, jotka etsivät biotalouden osaajia ja ratkaisuja.

Ota seurantaan Biotalous.fi:n somekanavat, niin pysyt ajan tasalla biotalousuutisista ja tämän sivuston uudesta sisällöstä.

Twitter

Facebook

YouTube

www.biotalous.fi

Anna meille palautetta ja ideoita Biotalous.fi:n kehittämiseen sekä osallistu sisällöntuotantoon!

Tarja Ollas on Biotalous.fi:n päätoimittaja ja yhteisömanageri, joka työskentelee Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiossa, puh. 040 8356473. Sivustoa toimittavat myös Mauri Vieru TEM:istä, Iina Bister MMM:stä ja Riikka Lamminmäki YM:stä. Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen toimitus@biotalous.fi.


Aihetunnisteet: blogi

Lue seuraava artikkeli: Suomi nousukiitoon biotaloudella »