Uusi pinnoitettu koivuvaneri on kestävä vaihtoehto rekkojen lattioihin

Koskisen koivuvanerin yksityiskohtia.

Case - Julkaistu 26.11.2018

Koskisen Levyteollisuus on lanseerannut uuden koivuvanerituotteen vaihtoehdoksi kuljetusten alustana yleisesti käytössä oleville kertakäyttöisille kumimatoille.

Tiettyjen asioiden kuljettamiseen vaaditaan kuorman heilumista estävän alustan käyttöä. Näin on esimerkiksi raskaiden paperirullien kohdalla. Suuren kitka-arvon omaavan alustan käyttöön määrää lainsäädäntö. Nykyisin käytössä on kumimattoja, jotka ovat usein kertakäyttöisiä ja vaativat asettelun aina kuormaa lastatessa ja purkaessa. Korvaava vaihtoehto on rekan perävaunun lattialevy, joka on valmistettu polyuretaanilla pinnoitetusta koivuvanerista.

Kuvioitu lattiavaneri ei ole liukas ja se kestää kulutusta

Koivuvanerista valmistetun KoskiFloor Safety -alustan ominaisuudet vastaavat kumimattoa. Tuotteen pinnoitteen kitka-arvo on suuri (> 0,6), minkä ansiosta tavarat pysyvät tiukasti paikoillaan kuljetuksen aikana. Vanerilevyn etu on, että sitä ei tarvitse vaihtaa tai asetella paikoilleen, kuten irtonaista kumimattoa. KoskiFloor Safety -koivuvaneri on kehitetty etenkin suurta kulutusta vaativiin käyttökohteisiin. Suuren kitka-arvon lisäksi tuotteella on myös erittäin hyvä hankauksenkesto. Pinnoitteen kuviointi vahvistaa työturvallisuutta estäen liukumista ja vähentäen liukastumisriskiä pinnan ollessa märkä. Pintaan voidaan lisätä myös yrityksen logo.

Kuljetuksissa käytetyt kumimatot ovat usein kertakäyttöisiä, minkä vuoksi hukkaa kertyy paljon. KoskiFloor Safetyn myötä tarvetta näille matoille ei ole, mikä tuo säästöjä niin ajallisesti kuin rahallisesti. Tuote voidaan elinkaarensa päässä hyödyntää esimerkiksi energiantuotannossa.

Kuvioitu lattiavaneri rekassa.

Suurimmat markkinat Keski-Euroopassa

Koskisen vaneritehtaan tuotteista noin 90 % menee vientiin. Suurimmat markkinat uudelle koivuvanerituotteelle ovat Keski-Euroopassa, jossa on runsaasti kuljetusvälineteollisuutta.

Koskisen on perinteikäs perheyritys ja asiakaslähtöinen puutuoteteollisuuden edelläkävijä, jonka tuotteet valmistetaan uusituvasta raaka-aineesta, suomalaisesta puusta. Kärkölässä pienenä sahaosuuskuntana aloittanut toimija on nykyään alueensa merkittävä työllistäjä. Koskisen vanerituotteet on valmistettu Suomessa tiukkojen, kestävää kehitystä tukevien säädösten mukaan. Koskisen on edelläkävijä ympäristöasioissa suomalaisessa metsäteollisuudessa, ja puunhankintaketju on aina tarkasti tiedossa.

www.koskisen.fi

Artikkelin kirjoittaja Päivi Andersson toimii Koskisen vanerituotteiden asiakaspalvelupäällikkönä.
Yhteydenotot: puhelin 040 553 4364 tai sähköposti paivi.andersson(a)koskisen.com

 

Artikkeli on julkaistu 26.11.2018


Aihetunnisteet: case, puu, puutuotteet, vaneri

Lue seuraava artikkeli: Metsä Spring etsii ja kehittää uusia metsään perustuvia... »