Maailman metsäpäivä muistuttaa metsien inspiroimista innovaatioista

Maailman metsäpäivän logo, jossa teksti International day of forests ja forests and innovation, new solutions for a better world.

Case - Julkaistu 21.3.2024

YK:n Maailman metsäpäivää (International Day of Forest) vietetään jälleen 21. maaliskuuta. Vuoden 2024 teema on Metsät ja innovaatiot.

Maailman metsäpäivää on vietetty vuodesta 2012 lähtien. Päivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta kaikentyyppisten metsien merkityksestä Maalle ja sen ihmisille.

Vuosittain vaihtuvan teeman valikoi niin kutsuttu metsiä koskeva yhteistyökumppanuus Collaborative Partnership on Forests (CPF), jonka jäseniä ovat muun muassa YK, FAO, IUFRO ja CIFOR.

Innovaatioiden avulla metsiä voidaan suojella, hoitaa ja käyttää kestävästi.

Metsistä ja puista kehitetään materiaaleja kestäviksi vaihtoehdoiksi muovituotteisiin, rakennuksiin, kankaisiin ja moniin arkipäivän tarvikkeisiin. Metsästä saadaan myös vaikuttavia ainesosia uusiin lääkkeisiin.

Samaan aikaan nopeasti kehittyvä drone- ja satelliittiteknologia auttaa seuraamaan metsien tilaa, suunnittelemaan metsien käyttöä, havaitsemaan ja torjumaan tulipaloja sekä suojelemaan ekosysteemejä.

Päivän slogan onkin ”Uusia ratkaisuja paremman maailman puolesta”.

Suomalainen osaaminen esillä

Metsät ja innovaatiot -teema tarjoaa tilaisuuden suomalaisen osaamisen esittelyyn.

Juhlista teemapäivää ja katso videolta lisää – montako suomalaiseen metsiin ja puun käyttöön liittyvää innovaatiota löydät?


Agenda2030

Maailman metsäpäivän teema Metsät ja innovaatiot tukee seuraavia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita:

  • Tavoite 9: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja
  • Tavoite 12: Vastuullista kuluttamista
  • Tavoite 13: Ilmastotekoja
  • Tavoite 17: Yhteistyö ja kumppanuus

Lue lisää artikkeleita samasta kestävän kehityksen tavoitteesta:

9. Kestävää teollisuutta, innovaatiota ja infrastruktuureja12. Vastuullista kuluttamista13. Ilmastotekoja17. Yhteistyö ja kumppanuus

Lue seuraava artikkeli: Suomi mukana vaikuttamassa: Biotalous on asetettava EU:n teo... »