Neste MY uusiutuva diesel vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosenttia

My Neste diesel in a small bottle.

Case - Julkaistu 17.2.2017

Neste tarjoaa ympäristötietoisille kuluttajille ja yritysasiakkaille mahdollisuuden siirtyä täysin uusiutuvaan polttoaineeseen. Yhtiö toi joulukuussa Suomen markkinoille 100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuvan dieselin, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 90 prosenttia pienemmät kasvihuonepäästöt polttoaineen koko elinkaaren aikana perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Myös lähipäästöt pienenevät huomattavasti.

Ilmaston lämpeneminen johtuu noin 80-prosenttisesti hiilidioksidipäästöistä. Kolme neljäsosaa näistä päästöistä syntyy fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Suomessa tieliikenne aiheuttaa noin kuudesosan ilmastonmuutosta kiihdyttävistä päästöistä. Henkilöautot tuottavat kotimaan liikenteen päästöistä noin puolet ja raskas kalusto noin kolmanneksen.

Vähähiilisiä tulevaisuuden ratkaisuja

Neste on maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja. Jätteiden ja tähteiden osuus yhtiön uusiutuvista raaka-aineista on tällä hetkellä lähes 80 prosenttia. Neste pystyy hyödyntämään yli 10:tä uusiutuvaa raaka-ainetta ja tekee aktiivista tutkimus- ja kehitystyötä raaka-ainepohjan laajentamiseksi sekä uusien, aiempaa heikkolaatuisempien raaka-aineiden löytämiseksi ja käytön mahdollistamiseksi.

Neste MY uusiutuva diesel perustuu Nesteen Suomessa kehittämään NEXBTL-teknologiaan, joka mahdollistaa lähes minkä tahansa kasviöljyn tai jäterasvan käytön dieselin valmistuksessa. Teknologiaa hyödynnetään Nesteen Porvoon, Rotterdamin ja Singaporen jalostamoilla, jotka tuottavat vuosittain yhteensä noin 3 miljardia litraa uusiutuvaa dieseliä. Vuonna 2015 Nesteen uusiutuvan dieselin maailmanlaajuinen tuotantomäärä merkitsi 6,4 miljoonaa tonnia pienempiä liikenteen kasvihuonepäästöjä, mikä vastaa 90 prosenttia koko Suomen henkilöautokannan kasvihuonepäästöistä.

Neste MY uusiutuva diesel sopii kaikkiin dieselautoihin

Neste MY uusiutuva diesel on vetykäsitelty kasviöljy, jota voidaan käyttää korkeina pitoisuuksina tai sellaisenaan kaikissa dieselmoottoreissa. Se ei vaadi muutoksia ajoneuvoihin ja on täysin yhteensopiva nykyisten diesellaatujen kanssa. Tuotetta voidaan siis lisätä polttoainesäiliöön missä tahansa sekoitussuhteessa.

Suorituskyvyltään ja käyttöominaisuuksiltaan Neste MY uusiutuva diesel vastaa parhaita markkinoilla olevia fossiilisia dieseleitä ja sopii kaikkiin dieselautoihin. Erinomaiset kylmäominaisuudet, korkea setaaniluku ja moottorin käyttöikää pidentävä puhtaampi palaminen takaavat, että moottori toimii moitteettomasti ja tehokkaasti. Neste My uusiutuvan dieselin käyttö ei lisää huoltotoimien tarvetta ja sen säilyvyys tankissa on erinomainen. Tuote ei edellytä muutoksia myöskään polttoaineen jakelijoilta.

Diesel -tankkauspistooleita.

Neste MY uusiutuva diesel on väritön, hajuton, rikitön ja aromaatiton. Perinteisten polttoaineiden sisältämä rikki lisää ilmakehän happamoitumista, ärsyttää hengitysteitä ja aiheuttaa suojaamattomien metallien korroosiota. Aromaatit puolestaan luokitellaan terveydelle vaarallisiksi. Neste MY uusiutuvassa dieselissä sekä pienhiukkaspäästöt että typen oksidit ovat pienemmät kuin perinteisissä polttoaineissa.

Vastuullisia vaihtoehtoja asiakkaiden tarpeisiin

Yhdysvalloissa Neste MY uusiutuvaa dieseliä käytetään jo laajasti muun muassa ilmastotietoisessa Kaliforniassa, jossa se auttaa vähentämään liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Nesteen asiakkaita ovat kaupungeista muun muassa San Diego, San Francisco, Oakland, Walnut Creek, Carlsbad sekä Sacramenton piirikunta.

Suuyrityksistä Google on Yhdysvalloissa vahvasti sitoutunut tukemaan ilmastonmuutoksen vastaista taistelua. Yhtiö pienentää hiilijalanjälkeään esimerkiksi järjestämällä yhteisiä työmatkakuljetuksia henkilöstölleen. Vuonna 2015 Google otti bussikuljetuksissaan käyttöön Neste uusiutuvan dieselin.

Nesteen tankkausasema.

Raskasta kalustoa käyttävät kuljetusalan ja liikenteen toimijat ovat jo pitkään toivoneet täysin uusiutuvaa polttoainetta. Maailman suurin lähettipalveluita tarjoava yritys, yli 200 maassa toimiva UPS on käyttänyt kuljetuksissaan Yhdysvalloissa Neste uusiutuvaa dieseliä vuodesta 2015 alkaen. DB Schenker ja Lassila & Tikanoja ottivat Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöön Suomessa heti sen tultua markkinoille vähentääkseen päästöjään ja pienentääkseen hiilijalanjälkeään

Neste MY uusiutuvaa dieseliä myydään Suomessa toistaiseksi valituilla Neste-asemilla pääkaupunkiseudulla sekä Turun ja Tampereen seuduilla ja valituilla raskaan liikenteen Neste Truck -asemalla.

Neste MY uusiutuva diesel on Nesteen panos vähäpäästöisempään liikkumiseen. Ilmastotalkoot voi aloittaa nyt. Valinta on sinun.

Lue lisää:

Neste MY uusiutuva diesel
Lue lisää Neste MY uusiutuvan dieselin ja biodieselin eroista
Video: Neste MY uusiutuva diesel vs. perinteinen diesel

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Kaisa Hietala, liiketoiminta-alueen johtaja, Uusiutuvat tuotteet, Neste
sähköposti: CORPCOMViestinta(at)neste.com

Muita Nesteen artikkeleita biotalous.fi:ssä:

Neste ja IKEA kumppaneiksi uusiutuvan biomuovin tuotannossa (14.9.2016)
Neste Oil valmistaa uusiutuvaa polttoainetta innovatiivisella teknologialla (28.1.2015)

 

Artikkeli julkaistu 17.2.2017.

In English


Lue seuraava artikkeli: Tutkimusprojekti: Fotosynteesitutkimus – biotalouden ytime... »