Artikkelit, blogit ja videot

Miten biotalous koetaan eri teollisuudensaloilla?

Suomi kehittääBlogi

Biotalous koskettaa myös teollisuudensaloja, joiden pääasiallinen raaka-aine on fossiilipohjainen. Hyviä esimerkkejä ovat muovien, maalien ja…

Älykkäästi sopeutuen kohti maaseudun kestävää tulevaisuutta

Suomi kehittääBlogi

Suomen maaseutu ja saaristo ovat täynnä hiljeneviä kyliä. Puhutaan supistuvista alueista, joilla väestö ja taloudellinen…

Puurakennusten terveysvaikutukset

RakentaminenBlogi

Kesäiltaisen järvimaiseman, ikimetsän ja saunan lisäksi ei liene montaa asiaa, johon suomalaiset liittävät niin paljon…

Miten maidon hiilijalanjälki voidaan nollata?

RuokaCase

Valion tavoitteena on nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraali maito tarkoittaa, että päästöjä vähennetään…

Metsän luonnontuotteet tarjoavat useita ansaintamahdollisuuksia metsänomistajille

Puu ja metsäBlogi

Kuusenkerkkä, pihka ja vaikkapa männynkuori tarjoavat tänä päivänä varteenotettavan lisäansiomahdollisuuden metsänomistajille. Kiinnostus luonnontuotteita ja koko…

Kasvinterveys koskettaa jokaisen elämää

RuokaBlogi

Vietämme parhaillaan YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta. Vuosittain maailmassa menetetään 20 – 40 prosenttia sadosta kasvintuhoojien takia,…

Korona koettelee myös metsäteollisuutta, silti pehmopapereiden ja pakkaustuotteiden kysyntä pysynyt vahvana

Puu ja metsäBlogi

Koronavirus on maailmantaloudessa johtamassa historialliseen taantumaan. Laaja sairastavuus sekä toimet viruksen leviämisen hillitsemiseksi leikkaavat Suomenkin…

Ekomittari kertoo kasvualustan ekologisuudesta

Luonnon palvelutCase

Suurin osa suomalaisista arvostaa puutarhatuotteiden ympäristöystävällisyyttä. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat myös Biolanin tuotekehitystä…

Metsäteollisuus keskittyy tulevaisuudessakin viisaisiin ilmastotekoihin

Puu ja metsäBlogi

Metsäteollisuus ry rakentaa tiekarttaa toimialan tulevaisuuden ilmastotyöstä. Viisaita ratkaisuja yhdistää kolme asiaa: ne ovat pitkäjänteisiä,…

Puupohjainen kestävä vaihtoehto kertakäyttöaterimille

Puu ja metsäCase

Outokumpulainen Akvila Cutlery Oy ratkaisee maailman muoviongelmaa uusituvista raaka-aineista valmistettavilla kestävillä ja uudelleen käytettävillä aterimilla.…

Hävikkimestari auttaa puolittamaan ammattikeittiön ruokahävikin

RuokaCase

Ruokahävikin ennaltaehkäisy on konkreettinen vastuullisuusteko ravintoloissa ja muissa ammattikeittiöissä. Lassila & Tikanoja *) kehittää digitaalisia…

Biojätteen uusi elämä – olkipohjaista kangasta resurssiviisaasti

KemiaCase

Maailmanlaajuisesti kasvava huoli ilmastonmuutoksesta ja resurssien riittävyydestä on kääntänyt katseet vastuullisempaan tuotteiden valmistukseen ja kuluttamiseen.…

Metsään.fi on metsä- ja ympäristötiedon kotipaikka, josta kaikki hyötyvät

Puu ja metsäCase

Metsään.fi-verkkosivusto on ainutlaatuinen kanava, jonka kautta metsänomistajat ja metsäalan palveluntarjoajat voivat hyödyntää metsävaratietoa monin tavoin.…

FinnCERES – biomateriaalien uuden aikakauden kynnyksellä

Puu ja metsäCase

Puu taipuu moneksi, jos FinnCERES-lippulaivan asiantuntijoilta kysytään. Kasvit ja erityisesti puukuidut ovat VTT:n ja Aalto-yliopiston…

GrainSense, laite ja pilvipalvelu viljan laadun analysoimiseen nopeasti ja langattomasti

RuokaCase

GrainSense-analysaattorilla mittaat viljasta ja muista viljelykasveista kosteuden, proteiinin, öljyn ja hiilihydraatit jopa pellolla ennen sadonkorjuuta. …

Herkullinen Ruoka 4.0 muuttaa maataloutta ja tapaamme viljellä

RuokaBlogi

Vuonna 2050 ruokaa tarvitaan 60 % enemmän kuin nyt. Mitä tulevaisuudessa syödään? Miten ruokimme nälkäiset…