3. Terveyttä ja hyvinvointia -aiheiset artikkelit

Tavoite 3. Taata terveellinen elämä ja hyvinvointi kaiken ikäisille

Katso alatavoitteet sivulta kestavakehitys.fi

Katso kaikki kestävän kehityksen tavoitteet →

Korona koettelee myös metsäteollisuutta, silti pehmopapereiden ja pakkaustuotteiden kysyntä pysynyt vahvana

Puu ja metsäBlogi
Pahvinen ruokapakkaus.

Koronavirus on maailmantaloudessa johtamassa historialliseen taantumaan. Laaja sairastavuus sekä toimet viruksen leviämisen hillitsemiseksi leikkaavat…

Herkullinen Ruoka 4.0 muuttaa maataloutta ja tapaamme viljellä

RuokaBlogi
Lapsi pitää kananmunia silmien edessä.

Vuonna 2050 ruokaa tarvitaan 60 % enemmän kuin nyt. Mitä tulevaisuudessa syödään? Miten ruokimme nä…

Miksi asiat eivät tapahdu tai yllättävät tapahtuessaan – kokemuksia muutoksen systeemisyyden ymmärtämisestä ruokajärjestelmässä

Suomi kehittääBlogi

Olli Hietanen on ansiokkaasti kirjoituksessaan verestänyt biotulevaisuuteen suuntautuneiden tutkimusmatkojensa muistoja. Olen saanut ilokseni olla…

Tulevaisuudentutkijan biotarina

Suomi kehittääBlogi
DNA-kierre.

Bioalalla on vaikutusta lähes kaikkiin kestävän kehityksen tavoitteisiin. Bioalan tulevaisuudentutkimuksen avulla on…

Luonnollista paranemista: UPM:n FibDex®-haavasidos pohjautuu puupohjaiseen nanoselluloosaan synteettisten materiaalien sijasta

Puu ja metsäCase
Koivunlehti iholla.

Uusi puupohjainen haavanhoitotuote tuo merkittäviä hyötyjä niin potilaille kuin sairaaloillekin. FibDexille on myö…

Veden antimet hyötykäyttöön – ravinteet ja raha kiertoon

Kalat ja vedetBlogi
Järvikaloja saaliina.

Ravinteiden talteen ottaminen vesistöstä on pääsääntöisesti hyvin vaikeaa ja kallista puuhaa.…