Ruoka

Biotalouden avulla tavoitellaan entistä turvallisempaa ruokaa, joka on viljelty, lannoitettu ja jalostettu vähentämällä ilmastokuormitusta ja lisäämällä terveysvaikutuksia. Biotalouden terveysvaikutteisia tuotteita ovat esimerkiksi ksylitolipurukumit,  maitohappobakteereita sisältävät jogurtit ja kasvisteroleilla rikastetut margariinit. Synteettisiä lisäaineita korvataan luonnon omilla aineilla.

Myös aiemmin jätteinä pidetyt materiaalit antavat mahdollisuuden uudelle biotalouden liiketoiminnalle. Raaka-aineiden hyötykäyttö varmistaa, että kasvin terveellisimmät ainesosat päätyvät kaatopaikan sijaan ihmisille tai rehuksi eläimille. Elintarviketeollisuuden sivuvirtoja voidaan hyödyntää myös sekä kemianteollisuuden biojalosteissa että energian tuotannossa. Yhtä tuotetta valmistettaessa valmistetaan muutakin ja pois heittämistä vältetään kaikin mahdollisin tavoin.

Uutiset, Ruoka

Artikkelit, Ruoka

Kontin täydeltä eläinrehua – hävikkiperunalla kasvatetut kärpäsentoukat sopivat kanojen tai kalojen ravinnoksi

RuokaCase

Manna Insect Oy kasvattaa mustasotilaskärpäsen toukkia konteissa. Toukista tulee eläinrehua, ja tuotannon sivutuotteena syntyy lannoitetta.…

Kasvistiedon tilastot kertovat viljelijän saamasta hinnasta

RuokaCase
Tomaatteja ja halkaistu valkosipuli.

Miksi maataloudesta puhuttaessa päädytään puhumaan aina tukieuroista, kun voitaisiin puhua myös itse tuotteesta saatavasta hinnasta?…

Biotalous – kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun kysymysten äärellä

Suomi kehittääBlogi
Kolme aikuista ja koira kävelevät peräkkäin valoisalla metsäpolulla.

Biotalous liittyy monin tavoin kestävään kehitykseen. Biotalouden keskiössä on ajatus taloudellisen hyvinvoinnin tuottamisesta uusiutuvien luonnonvarojen…

Tutkimus tuuppaa kohti ilmastokestävää maa- ja metsätaloutta

Puu ja metsäBlogi

Tavoite vähentää niin maataloussektorilta kuin maankäyttösektoriltakin laskettavia, maa- ja metsätaloudesta ja maankäytön muutoksesta syntyviä päästöjä…

Miten maidon hiilijalanjälki voidaan nollata?

RuokaCase
Laiduntava lehmä ja nainen.

Valion tavoitteena on nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä. Hiilineutraali maito tarkoittaa, että päästöjä vähennetään…

Kasvinterveys koskettaa jokaisen elämää

RuokaBlogi
Kasvinterveysvuosi 2020. Suojelemalla kasveja suojelemme elämää.

Vietämme parhaillaan YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta. Vuosittain maailmassa menetetään 20 – 40 prosenttia sadosta kasvintuhoojien takia,…

Ekomittari kertoo kasvualustan ekologisuudesta

Luonnon palvelutCase
Yrttimultasäkki ja kuva ekomittarista.

Suurin osa suomalaisista arvostaa puutarhatuotteiden ympäristöystävällisyyttä. Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ohjaavat myös Biolanin tuotekehitystä…

Hävikkimestari auttaa puolittamaan ammattikeittiön ruokahävikin

RuokaCase
Kaksi kokkia työskentelemässä ravintolakeittiössä.

Ruokahävikin ennaltaehkäisy on konkreettinen vastuullisuusteko ravintoloissa ja muissa ammattikeittiöissä. Yksi palveluista, joka auttaa ennaltaehkäisemään jätteen…

Ei tuloksia.